Hae
Kohti vastuullisuutta

Iloa pääsiäisen väreistä

Olen pikkuhiljaa jo valmistautumassa alkavan viikon pääsiäisen pyhiin. Ovo Decorin taiteilijoiden maalaamat pääsiäismunat olen asetellut pajunoksille. Tänään oli vuorossa pääsiäispöydän kattaus. Värikäs liina on kaivettu liinavaatekaapista, posliinit otettu esiin ja Desicon värikkäät kynttilät aseteltu kahteen kynttelikköön. Sinistä, pinkkiä ja vihreän sävyjä. Paljon iloa pääsiäisen väreistä.

 

Liinavaatekaapissani on aarteita

Vanhassa antiikkiliinavaatekaapissani on lukemattomia pöytäliinoja. Niitä on vieläkin monta, vaikka inventoin ne ennen viime syksyistä muuttoa. Omistan pellavasta valmistettuja uusia sekä vintage-liinoja. Lapuan Kankureiden kuuluisien taiteilijoiden suunnittelemat liinat on esillä juhlapäivinä. Muutama on ulkomailta tuotu tuliainen. Pappilan juhlapäytään löytyy aina sopiva liina, arkeen tai juhlaan. Juhlakattauksien ja liinojen ääreen kokoontuneet juhlavieraat antavat liinoilleni kulttuurihistoriallisen arvon.

Pääsiäispöytään sopivan kuosin löysin kymmenen vuotta sitten kirpputorilta. Sen alle löytyi pääsiäisenkeltaista. Päällysliinassa on pitsiset reunat ja sinisiä, pinkkejä ja keltaisia kukkasia.

Viisi viikkoa sitten Fiskarsin Desicon kynttilätehtaalta ostamani kynttilät on nyt aseteltu kynttelikköihin. Värit täsmäävät liinaan ja saan Iloa pääsiäisen väreistä.

Iloa pääsiäisen väreistä

Pääsiäisliina on löytö kirpputorilta, jonka alla on keltainen liina.

 

Iloa pääsiäisen väreistä

Desicon pääsiäiskynttilät

 

Iloa pääsiäisen väreistä

Desicon vihreän sävyiset kynttilät korvaavat rairuohon tänä pääsiäisenä

 

Iloa pääsiäisen väreistä

Iloa pääsiäisen väreistä

 

Pääsiäsruohon korvaaja

Tänä vuonna en istuttanut pääsiäisruohoa. Sen sijaan ajattelin kokeilla kasvattaa kesäkukkia siemenistä. Istutustyö on vielä tekemättä. Valitsin tuoksuherneen, neilikan ja asterin. Toivottavasti pääsiäisenä on kaunis sää. Istutustyötä on mukavampi tehdä ulkona terassilla ja tuoda sitten siemenet versomaan sisälle ikkunan eteen.

Tuoksuherneen, neilikan ja asterin siemenet odottavat istuttamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *