Hae
Kohti vastuullisuutta

Lähdin tutkimaan uusia polkuja pyörällä

Odotan aina kevään ensimmäistä pyöräretkeä. Kun ilman lämpötila ylittää kymmenen astetta, pitää pyöränkumit päästä pumppaamaan ja pölyt pyyhkiä satulasta ja tangosta. Mieli on malttamaton. Viikonloppuna kävi tuuri, sillä Kaarinassa oli lämpöennätys 16 astetta. Lähdin tutkimaan uusia polkuja ja reittejä pyörällä uuden kotini ympäristöstä.

 

Hyvän mielen pyöräretki

Aiemmassa blogikirjoituksessani olen kertonut, että lähiympäristössäni on pyöräilyreitteja ja luontopolkuja.

Ohitin reitilläni ensin Raadelman kartanon ja jatkoin vanhaa historiallista Kuninkaantietä eli Suurta Rantatietä kohti Tuorlan kartanoa. Pyöräreitti kulki Tuorlan peltojen poikki kunnes reitti mukaili pientä Karpanmäen luonnonsuojelualuetta. Tässä kohtaa avautui kauniit maisemat Kuusistonsalmeen. Jatkoin matkaani kohti Voivalan venesatamaa.

Karpanmäen luonnonsuojelualueen viereltä avautuu kaunis näkymä Kuusistonsalmeen.

 

Vuokkojen juhlaa lehdoissa

 

Lähdin tutkimaan uusia polkuja pyörällä

Hylätty vene laiturissa

 

Hetki vanhalla laiturilla

Löysin rannalta vanhan laiturin, jolle istahdin nauttimaan lämpimästä auringonpaisteesta. Pitkän talven jälkeen tämä oli odotettu hetki. Ihailin vesilintuja kiikareilla. Pylväiden päissä istui naurulokkeja.

Lähdin tutkimaan uusia polkuja pyörällä ja se kannatti. Tälle laiturille palaan vielä uudelleen. Matka oli kohtuullisen lyhyt, joten soveltuu myös lounasretkipaikaksi.

 

Lähdin tutkimaan uusia polkuja pyörällä

Ihastuin tähän vanhaan laituriin

 

Lähdin tutkimaan uusia polkuja pyörällä

Aurinkolasit päässä pyöräilemässä

 

Lähdin tutkimaan uusia polkuja pyörällä

Kevään lämpöennätys houkutteli minut pyöräretkelle.

 

Lähdin tutkimaan uusia polkuja pyörällä

Viime kesänä hankin Head aurinkolasit tenniksenpeluuseen

 

Tälle laiturille palaan vielä uudelleen.

 

Uudet reitit mielessä

Seuraavaksi aion suunnitella kartan avulla hieman pidempää reittiä. Kävin jo autolla etukäteen tutkimassa Linnunpäässä sijaitsevaa Papinvuorta, joka sijaitsee 9 kilometrin päässä kotoani. Sieltä olisi komeat näkymät Paimionlahteen.

Papinvuori kartalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *