Hae
Kohti vastuullisuutta

Ulkona syömässä pitkästä aikaa

Kevät on alkanut juhlavasti ensin vappua viettäen ja viikonloppuna äitejä juhlistaen. Vappua vietimme pääosin kotona herkutellen keväisiä makuja. Äitienpäivänä puolestaan varasimme pöydän juhlalounasta varten meitä lähellä sijaitsevaan Wiurilan kartanoon. Olimme ulkona syömässä pitkästä aikaa, mikä tuntui samalla todella innostavalta, mutta myös hieman hämmentävältä. Juhlatilassa oli harvakseltaan muita seurueita social dining -hengessä.

 

Kattaukset ja juhlapuvut

Palataan hetkeksi vappuun. Nanny Stillin turkoosinsinisistä kynttilänjaloista lähti ajatus kattaa vapun herkkupäytä sini-valkoisella teemalla. Kattaukseen löytyi ihanan värinen serpentiini.

Sini-valkoinen vappu

Olen löytänyt pari vuotta sitten herkullisen leipomo-konditorian Liedosta. KakkuAnnesta olemme löytäneet juhlaan kuin juhlaan tarjoiltavaa. Erityisesti brita-kakut ovat olleet suosikkejamme sekä munkit, simat ja bebe-leivokset.

Munkkeja, simaa, blinejä, mansikoita.

 

Tänä vappuna pukeuduin pinkkiin mekkoon. Mekko on ostettu kymmenisen vuotta sitten raumalaisesta vaateliikkeestä. Siihen kuuluu myös lyhythihainen yläosa. Laadukkaat nahkaiset Pinkit korkokengät ovat puolestaan edellisessä postauksessani mainitusta Toisesta tarinasta.

Vappusima oli hyvää

 

Simaa pinkeissä korkokengissä.

 

Äitienpäivä Wiurilan kartanossa

Äitienpäivä aamuna mieheni ja poikani tulevat aina herättämään minut laululla. Halaukset ja laulu ilahduttaa kovasti ja se että saa poikien suunnitteleman aamiaisen. Tällä kertaa pöydässä oli brita-kakkua ja leipiä teen kera. Heillä on tapana käydä edellisenä iltana keräämässä valkovuokkoja. Valkoinen kimppu on valloittava vaaleanpunaisen Lapuan Kankureiden Viiva-pöytäliinan päällä.

Äitienpäivän aamiaiselle pojat olivat kattaneet britakakun ja suolaisia leipiä teen kanssa.

 

Lähimatkalla Armfeltin sukukartanoon Halikkoon

Koronaluvut olivat viikolla 18 sen verran laskussa, että uskaltauduimme lähtemään ulos syömään. Ehdotin jopa Helsinkiin lähtöä, mutta miehelläni oli työtehtäviä aamulla, joten etsin juhlalounaspaikan lähempää. Halikossa 40 kilometrin päässä kodistamme, saman merenlahden rannalla, sijaitsee historiallinen Wiurilan kartano. Kun saapuu autolla kartanoalueen parkkipaikalle, huomaa heti, että kartanoalueen keskipisteenä on C.L. Engelin suunnittelema näyttävä keltainen talouskeskus. Kartanon mielenkiintoisesta historiasta voi lukea täältä.

Kartanoon kannattaa poiketa myös kesällä, sillä alueella on museorakennus ja kesänäyttely. Tänä kesänä ryhmänäyttelyssä on mukana 32 taiteilijaa. Näyttely on avoinna 11.6.-29.8.2021.

Talousrakennus ja sen ympäristö toimivat kauniina matkailukohteena, jossa voi tutustua kartanon historiaan, kokea taide-elämyksiä, ruokailla, yöpyä, golffata ja ulkoilla. Ryhmille on tarjolla mm. opastettuja museokierroksia. Kuvia kartanon sisältä löytyy mm. täältä ja täältä.

Ulkona syömässä pitkästä aikaa

Engelin suunnittelemat rakennukset. Lähdimme Raadelman kartanon hevostalleilta ja päädyimme Wiurilan kartanon hevostalleille. Historian aikana kyseisillä kartanoilla on ollut monasti sama omistaja.

 

Ulkona syömässä pitkästä aikaa

Wiurilan menukortin sisältö. Ulkona syömässä pitkästä aikaa koronakevään jälkeen oli todella sykähdyttävää.

 

Ulkona syömässä pitkästä aikaa

Wiurilan peilisali on juhlava

 

Ulkona syömässä pitkästä aikaa

Valkoinen mekko äitienpäivänä silkkihuivin kera. Kartanon nykyinen omistaja kuuluu myös Sursillien jälkeläisiin kuten minäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *