Hae
Kohti vastuullisuutta

Näitä asioita kaipasin koko talven

Olen odottanut oikeaa hetkeä milloin pääsen käymään pitkästä aikaa Helsingissä. Toukokuussa pääsin vihdoin muihinkin minulle tärkeisiin paikkoihin, joiden ovet ovat olleet kiinni pitkän ajan. Huomaan olevani sinnikäs ja pärjään vaikeissakin olosuhteissa. Näitä asioita kaipasin kuitenkin koko talven.

 

Kaupunkikulttuuria Turussa ja Helsingissä

Turun Taidemuseoon on päässyt jo jonkin aikaa varaamalla netissä oman vierailuajan. Vierailuajat ovat olleet kuitenkin melkoisen täyteenvarattuja pitkin kevättä. Onneksi koronarajoitusten hellittäessä myös Taidemuseo pystyi ottamaan enemmän vierailijota sisään kerralla. Päätin varata taidemuseokäynnin hääpäivällemme kaksi viikkoa sitten. Esillä oli Sigrid Scaumannin taidenäyttely. Näyttely koostui 120 maalauksesta vuosilta 1903–1961 ja oli Schaumanin kaikkien aikojen mittavin esiintyminen Turussa. Teokset oli lainattu 40 eri taholta ympäri Suomea, suuri osa harvemmin esillä olleista yksityiskokoelmista.

 

Näitä asioita kaipasin koko talven

Turun Taidemuseon näyttelyhalli

 

Näitä asioita kaipasin koko talven

Sigrid Scauman

 

Näitä asioita kaipasin koko talven

Sigrid Scauman. Kaupunkinäkymä Helsingissä. Tämä taulu oli mielestäni näyttelyn kaunein, väreiltään ja aiheeltaan.

 

Sigrid Scauman: Omakuva

 

Sigrid Scauman: Omakuva

 

Ruissalon Kasvitieteellinen puutarha

Olen tottunut siihen, että Ruissalossa saa kokea trooppisen sademetsän ympäri vuoden.  Kasvihuoneiden ovet ovat olleet kuitenkin visusti kiinni terveysturvallisuuden takia.

Hääpäivänänämme ovet olivat  sopivasti auenneet. Kasvitieteellisen kukkaloistoa ja värikirjoa olen kaivannut. Huomaan, että tällä kertaa päädyin kuvaamaan ennemminkin vihreitä sävyjä.

Näitä asioita kaipasin koko talven

Ruissalon Kasvititeteellinen puutarha

 

Ruissalon Kasvititeteellinen puutarha

 

Ruissalon Kasvititeteellinen puutarha

 

Munkkiniemi Helsingissä

Mieheni täytti 50 vuotta reilu viikko sitten. Jouduimme odottamaan viime hetkiin saakka Avi:n ohjeita sekä yleistä koronatilannetta. Juhlia ei uskallettu suunnitella paljoakaan etukäteen. Juhlat saatiin kuitenkin järjestettyä koronaturvallisesti kutsuen useampi piendelegaatio kerrallaan. Läpitalon asunnon saa hyvin tuuletettua ja vieraidenvaihdon olimme suunnitelleet hyvin.

Virallisten juhlallisuuksien jälkeen päätimme lähteä kahdestaan Helsinkiin. Vietimmme viikonlopun Munkkiniemessä ja Töölössä tehden pitkiä kävelyretkiä ihaillen maisemia ja arkkitehtuuria ja yövyimme uudessa Hotel Valossa.

 

Näitä asioita kaipasin koko talven

Munkkiniemi Helsinki. Munkkiniemen arkkitehtuuri on kiehtova.

 

Hotelliloma Valo Hotellissa

Päädyimme varaamaan hotelliyön uudesta ja arkkitehtuuriltaan mielenkiintoisesta hotellista, kaupungin keskustan ulkopuolelta. Tukholmassa on useita samantyyppisiä hotelleja, joissa on mielenkiintoisia kattoterssilla olevia Spa-osastoja. Hotelli oli laadukkailla materiaaleilla rakennettu ja sisustettu. Erittäin sopiva allergikolle. Aamupalaan oli panostettu ja listalta löytyi lähiruokaa ja esim. vehmaalaista lammasta. Juustot ja helmipuuro olivat erinomaisia.

Valo Hotellin kattoterassilla oli virkistävä wellness-alue, jossa oli hirsisaunoja, poreallas ja kylmäallas. Sisätiloissa puolestaan lämminallas isolla visuaalisella elementillä (digitaalinen näyttö, jossa vaihtuvia maisemakuvia Suomen luonnosta) sekä takka-alue. Itse ihastuin kattoterassin kaupunkinäkymiin sekä ehdottomasti hirsisaunan lempeisiin löylyihin ja panorama-ikkunoihin.

Spa-osaston virkistäytymisen jälkeen tilasimme kolmen ruoan illallisen huoneeseen Private dining-hengessä. Helppoa, kun ei tarvinnut lähteä kylpyläkäynnin jälkeen erikseen Helsingin keskustaan syömään.

 

Wellness osaston takka-alue.

 

Näitä asioita kaipasin koko talven

Hirsisauna ja poreallas.

 

Valo Hotellin kattoterassilta näki yli Helsingin.

 

Näitä asioita kaipasin koko talven

Kattoterassin kylmäaltaassa oli +8 astetta.

 

Valo Hotellin Deluxe huoneessa oli iso olohuone.

 

Näitä asioita kaipasin koko talven

Private dining. Juhlaillallinen kahdestaan. Parsaa, karitsaa ja raparperipannacottaa.

 

Valo Hotelin valoisa aula. Aulatila oli arkkitehtuurisesti näyttävä ja kiintoisa.

 

Taidekoti Kirpilä

Kirpilä on ollut minun ja mieheni tärkeä vierailukohde Helsingissä. Kävimme Helsingissä viikon sisällä kahdesti. Jälkimmäisellä kerralla kotimuseo oli sopivasti auki. Tätä hetkeä olimme erityisesti odottaneet, laajaa taidekokoelmaa ja kauniita kaupunkinäkymiä kattohuoneistosta Töölöön.

Paluumatkalla kotiin halusin piipahtaa Bulevardilla sijaitsevaan eleganttiin Ekbergin kahvilaan. Minulla on tapana ostaa sieltä kotiintuomisia. Koska mantelicroisantteja ei ollut enää tiskillä ostin sen sijaan Napoleon-leivoksia. Hyviähän ne heillä on.

Taidekoti Kirpilässä on laaja kokoelma 20-30-luvun taidetta  esillä.

 

Kirpilän olohuone. Vihreät samettiset nojatuolit ovat kutsuvat.

 

Näitä asioita kaipasin koko talven

Kaupunkinäkymä Töölöön. Hevoskastanjat olivat kukassaan.

 

Näitä asioita kaipasin koko talven

Taidekoti Kirpilän kaupunkinäkymät ovat mieleeni. Näitä näkymiä, taidetta, kaupunkikulttuuria kaipasin koko talven.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *