Hae
Kohti vastuullisuutta

Joulukuun ilonhetket

Vuosi vaihtui ja on hyvä hetki pysähtyä miettimään, mitkä asiat toivat iloa ja valoa pimeään joulukuuhun. Adventin aika aloittaa meidän perheessämme joulunajan odotuksen. Koristelen kuusen joko 1. adventiksi tai viimeistään syntymäpäivänäni puolessa välissä kuuta. Joulunpyhät vietämme aina osittain kotona ja osittain matkalla. Tällä kertaa joulumatka ei suuntautunutkaan Tallinnaan. Joulukuun ilonhetket koostuivat pienistä yhdessäolon hetkistä. Joulukuusen rakkaat koristeet löysivät jälleen paikkansa.

 

Muistoja matkoilta ja uudempia posliinipalloja

Joulukoristeeni ovat aina huolella pakattuja. Ovathan ne minulle rakkaita muistoja Rostockin ja Tallinnan joulutoreilta. Uudemmat Alessin posliinipallot sekä Lontoon museokaupasta tuodut ovat lahjoja mieheltäni. Kuuseni on kuin matkaseikkailu, johon sopii erityisen hyvin italialainen design omine kulttuuriperinteineen.

Joulukuun ilonhetket

Joulukuusen koristeet ovat suurelta osin matkamuistoja

 

Joulukuun ilonhetket

Uusin Alessin joulukoristeeni on nimeltään Generale Corallo.

 

Joulukuun ilonhetket

Alessin hopeakellossani on kaunis ja kirkas ääni – Silver Bell

 

Jouluaaton hartaus kirkossa

Voisi ajatella, että joulukirkko kuuluu luonnollisesti jokaiseen jouluuni. Enpä kuitenkaan ole aina ehtinyt paikalle, koska jouluruokien viimeistely ja esiinlaittaminen on aikaavievää. Tänä vuonna jouluaattona ehdin kuin ehdinkin kauniiseen Kuusiston kirkkoon. Mieheni piti joulusaarnan ja poikani oli mukana palvelustehtävässä muusikon roolissa. Joulukirkko oli tunnelmallinen ja tulin hetkestä hyvin onnelliseksi, koska koko perhe oli koolla.

Joulukuun ilonhetket

Kaarinan Kuusiston joulukirkko

 

Joulukuun ilonhetket

Poikani soittotehtävässä joulukirkossa. Saksofoniopinnoissa on menossa 11. vuosi.

 

Joulukuun ilonhetket

Jouluaaton saarna

 

Joulukuun ilonhetket

Kuusiston kirkon tapuli aattoiltana.

 

Yhdessäolo oli joulukuun ilonhetketkiä.

 

Joulu Helsingissä

Korona-aikaa edeltäneinä 12 vuotena vietimme joululoman Tallinnan Telegraaf-hotellissa. Tänä vuonna päätimme jättää merimatkan väliin ja valitsimme Helsingin rentoutumispaikaksi. Valintaan olimme kaikki tyytyväisiä. Hillton-hotellimme ikkunasta nimittäin näkyi Kruununhaka upeasti ja uima-allas sijaitsi Helsingin kattojen yllä. Tiedä vaikka poikamme pääsisi tänne opiskelemaan lähivuosina.

Lomamatkamme alkoi joulupäivänä Esplanadin helmessä juhlallisella jouluaterialla Kappelissa. Tapaninpäivän vietimme ihastelemassa Torkkelinmäen arkkitehtuuria.

Ravintola Kappeli Esplanadilla.

 

Mieheni saama joululahja on Aarnin käsintehty puinen rannekello.

 

Kappelissa oli kansainvälinen tunnelma.

 

Joulukuun ilonhetket

Näkymä Kruununhakaan hotellihuoneemme ikkunasta.

 

Vastapäisen talon joulukalenteri.

 

 

Uima-allasosasto oli marmoria kuten hotellin aulatilakin.

 

Jouluillallinen hotellissa. Myös hotellin illallistunnelma oli varsin kansainvälinen.

 

Avoin tila oli arkkitehtuurisesti näyttävä.

Näin jälkikäteen ajatellen jäimme kuitenkin kaipaamaan Telegrafin loisteliasta asiakaspalvelua, kylpylää, Tschaikovskyn jouluillallista ja aamiaista sekä varsinkin joulutoria, joka on yksi hienoimmista Euroopassa. Helsingin Tuomaanmarkkinat eivät valitettavasti palvele enää lomalaisia joulunpyhinä. Joulukonsertteja ei myöskään ole tarjolla helsinkiläisissä kirkoissa, joihin olimme tottuneet Tallinnassa.

Tervehdin ilolla Kruununhakaan ensi jouluksi avautuvaa korkean tason hotellia The Hotel Mariaa. Hotellin interiööri muistuttaa Telegrafia, joten tulen varmasti pitämään siitä. Molemmat ovat restauroitu vanhaan arvokiinteistöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *